ЦВЕТОВЕТЕ И ЗНАЦИТЕ ОТ ЗОДИАКА           

        

Съответствието на знаците от Зодиака с определени цветове, растения, камъни и метали е известно от древни времена и тази връзка не е случайна.

Цветовото съответствие на определен знак от Зодиака е свързано с това, че всеки цвят има различно психологическо значение за хора с различен тип характер и темперамент.

В определянето на цвета, свързан с този или друг знак от Зодиака, голяма роля играе  съответствието на усета и цвета на планетите, имащи в този знак обител /дом/.

Сверете нашите зодиакални съвети и своите предпочитания.

 

 

 

Цветовете на Скорпиона

Тъмно-червения цвят, бордо, цветът на узрели вишни, цинобър. Те носят емоционална наситеност, мощ и енергия, подавяне на чуждата воля, а също така взискателност и сублимирана активност. Това са страдания и заплахи, отразяващи сдържана страст. Тъмно-червения цвят е откровено еротичен и възбуждащ, потаен и напрегнат: в него има някаква затаеност и пълнота. Дълбочината на страстите на този цвят придават съдбовност на жената - Скорпион. Такъв персонаж в мъжките мечти е недостъпен, страстен, пълен със сексуална енергия. Тя – това е  господство и метеж. Най-голямо пристрастие в света на модата към такава жена изпитват кутюрите на Валентино: "Жената във вишнево – това е живот и смърт, любов и кръв. Този цвят просто омагьосва и очарова, изцелява от тъга и униние. Жената в тъмно - червено винаги е великолепна!"

Тъмно-червения дава енергичност, комуникативност, напористост, стремеж за доминиране и едновременно с това внушава креативност. Но той също така подавя събеседника, със стремежа винаги да бъдеш лидер, и придава болезнено отношение към своя собствен статус в очите на обкръжаващите.