Седемте закона за успех през седмицата

 


Седемте духовни закона на успеха

По Дийпак Чопра

 

Препоръчителна практика: всеки ден от седмицата се съсредоточавайте върху един от духовните закони както следва:

•          Неделя -  закон за чистата потенциалност. Осъществява се чрез тиха медитация; общуване с природата; въздържане от преценки.

•          Понеделник - закон за даването ........и получаването.  Където и да отида, когото и да срещна, ще нося подарък. Подаръкът може да е комплимент, усмивка, цвете или молитва. Днес ще приема с благодарност всички дарове, които животът има да  ми предложи. Ще приема даровете на природата: слънчевите лъчи и песента на птиците, пролетния дъжд или първия зимен сняг;  Ще приема с открито сърце и даровете от другите хора, независимо дали са под формата на нещо материално, пари, комплимент или молитва.

•          Вторник - закон за кармата или за причината и следствието. Всяко действие генерира енергийна сила, която се връща  при нас в подобен вид. Когато правя избор ще си задавам въпроса: Ще донесе ли този избор удовлетворение и щастие на мен и на онези, които засяга? Какво мога да науча от случилото се?

•          Сряда - закон за най-малкото усилие. Приемам нещата такива, каквито са в момента, а не каквито ми се искат да бъдат. Поемам отговорност и не обвинявам никого /включително и себе си/. Всеки проблем е скрита възможност. Днес не се противя. Няма да убеждавам другите да приемат моето становище. Открит съм за всички мнения.

•          Четвъртък – закон за намерението и желанието. Да направя списък с всички мои желания. Да го нося със себе си и да го поглеждам често. Така предавам желанията си в утробата на сътворението. Да си напомням да практикувам възприемането на настоящия момент такъв какъвто е.

•          Петък -  закон за необвързаността. Ще  позволя на себе си и хората около себе си свободата да бъдем такива, каквито сме. Ще участвам във всичко, без да се обвързвам с резултата. Ще включа съмнението като най-важна съставна част от своите преживявания. Благодарение на моята готовност да приемам съмнението, решенията ще възникват спонтанно от проблема, от объркването, от хаоса.  Ще държа вниманието си будно за благоприятните възможности.

•          Събота – закон за дхармата или целта на живота. Днес ще отглеждам с любов бога или богинята в зародиш, скрит /а/ дълбоко в душата ми. /Ще търся по- висшата си същност./ ; Ще се стремя да открия уникалните си таланти и когато ги открия ще изпитам удоволствие; Ще си задавам въпроса: как ми приляга най-много да служа на хората?