Астрология и здраве

  

Как да очистим и защитим своя дом от негативна енергия!

Може да сте забелязвали, че в едно жилище се диша по-леко и свободно, а в друго се създава впечатление, че някои или нещо ви притиска, не може да се отпуснете. От такова жилище ви се ще да бягате без да се оглеждате и повече да не се връщате там.

Едно е, ако дома не принадлежи на вас, посещавате го рядко и дълго не се задържате. Но ако нещо подобно започнете да усещате у  дома, то трябва спешно да вземете мерки. Как да  очистите и защитите вашият дом от негативната енергия.

 

Как да проверите дома за наличие на негативна енергия?

Най-простия способ да проверите, дали тегне над вашето жилище негативна енергия, това е да запалите църковна свещ и обиколите с нея по всички помещения, включително банята, кухнята и килера.

Ако свеща започне да дими, пламъка е неравен, чува се пукане, значи, в аурaта на вашия дом се е вмъкнало нещо неприятно, а понякога и разрушително. То има, общото гнетящо впечатление, нежеланието да се намирате в дома и рязкото намаляване на визитите на близките хора, увеличено от "неадекватното поведение" на свеща е най-яркия сигнал за това, чe e време да се действува.

Още един способ да проверите своя дом – да наблюдавате поведението на животните. Те най-напред чувстват присъствието на злото, нервничат, стараят се да спят близо до входната врата и често се опитват да изскочат от жилището.

В особено занемарени случай животните или избягват от стопаните си, или отказват да се хранят и започват да боледуват без видима причина.

Ако вие нямате свое домашно животно, можете да го вземете "назаем", т.е. да помолите някои от вашите близки да дойде на гости със своя питомец. Но  имайте предвид, че животното трябва да бъде поначало спокойно и дружелюбно, тъй като неадекватния звяр във всеки случай ще нервничи в непознатата обстановка.

Още един "детектор" за негатива се явяват стайните растения. Ако изведнъж те започнат да боледуват и загиват, при това независимо от пресаждането, смяната на почвата и подхранването, значи, във вашия дом става нещо нередно.

Тук има един нюанс – понякога цветята така реагират на започваща болест на този който се грижи за тях непосредствено, в този случай те така да се каже поемат част от заболяването, жертват себе си заради своя стопанин.

 

Причини за появата на негативната енергия

Причината за възникването на негативната енергетика в жилището може да бъде целенасочено урочасване на жилище или неговите обитатели, което се съпровожда с появяването в дома на предмети, който вие не сте донасяли, например, иглички в касата на вратата, рамките на прозорците, в меката мебел - въобще всякакви предмети с неизвестен произход.

Друга причина е разположение на жилището в така наречената "черна дупка". Това се определя много просто. Енергетиката в дома е негативна, ако у вас, независимо от това, че живеете по-горе от втория етаж, няма свръзка, и за да позвъните по мобилния, ви се налага да излизате на стълбището.

Следваща причина е живеене в дома на човек, постоянно обхващан от черни мисли, или чести визити на човек, който откровено ви желае лошо. В този случай негатива има свойството да се натрупва, а после притиска живеещите, провокирайки в тях скандали, неадекватни постъпки и на болести.

Причина за лошата енергия може да бъде и смърт на човек, който до тогава дълго и тежко е боледувал. Сериозните и продължителни болести, съпровождани с жалби, сълзи и стонове, развалят много аурата на дома.

Поради това, да се почиства дома е най-добре веднага, след като човека оздравее, без да се чака негативната енергия плътно да се всмуче в стените на жилището. А и по време на боледуването е добре да се изгарят стръкчета изсушен жълт кантарион или босилек, и да се опушват с него всички помещения, това в същото време способства и за оздравяване на болния.

.

Как очистите жилището от негативната енергия

Най-ефективния способ – да поканите свещеник, за да освети жилището по всички правила. Това работи практически във всички случай с изключение може би само когато жилището е разположено в т.н. "черна дупка".

Но преди да повикате на помощ свещеника, вие можете самостоятелно да се опитате да поправите ситуацията.

В случай на опасност да се направи урочасване на жилището, внимателно огледайте дома за необичайни предмети, външни вещи. Не се спирайте само на един предмет, такива неща като иглички може да бъдат десетки, в това число и във входната врата от страната на стълбището.

След като откриете всички "диверсанти", съберете ги на купчина, изнесете ги далеч от дома, и ги изгорете с очистителна молитва, а което е останало, закопайте. След това задължително осветете дома - самостоятелно или поканете свещеник.

Също е добре да изгорите зрънца тамян, той ще избави помещението от остатъка от негативите. Но се постарайте да откриете "доброжелателя", подхвърлил ви разрушителните "сюрпризи", и прекратете неговите визити в дома.

Ако причина за негативната енергия е станал някои от вашите домашни или чести посетители, при условие на невъзможност да избавите своя дом от този човек, създайте постоянна "система за очистване".

Добре чистят аурата в дома растенията. Поради това може изберете едно от дърветата-вампири, което да поглъща негативната енергия, и направете от него малък пакет. Него сложете там, където човека с тъмни мисли бива най-често.

Към дърветата-вампири се отнасят: трепетлика, топола, люляк, липа. Също можете да направите декоративна композиция със зърна от царевица, ръж или овес - те също се явяват поглъщатели на негативи - и ги поставете в "зоната на риска".

Но се постарайте по-рядко да се намирате редом с тези "капани на негативи", тези "сувенири" са предназначен за човека, който разваля аурата в дома. Да се сменят зърната и пакетчето с дръвца трябва поне един път в месеца.

В останалите помещения, т.е. там, където "черния човек" бива крайно рядко, а вие често, разположете дървета-донори и злаковете-донори: бреза, дъб, клен, бор, пшеница или ориз. Те ще наситят аурата с положителна енергия. Естествено, трябва да се използва някой от изброените "лекари".

В случай с "черна дупка" ще се наложи постоянно да чистите аурата на дома. Разбира се, телефонната мрежа няма да започнете да хваща, но от общото гнетящо впечатление можете да се избавите, а и техниката ще се поврежда по-рядко.

За целта е добре да използвате домашни растения в саксии. Но помнете, че монстера, остро листни палми и растения от типа на юка сами се явяват "доставчици" на негативна енергии, поради което в конкретния случай най-добре е в дома да не  държите.

Отдайте предпочитание на ярко-червеното мушкато, то излъчва жизнена сила и енергия. Колкото повече саксии имате с мушкато, толкова по-леко ще дишате в собствения си дом. Само не забравяйте внимателно да се грижите за цветята.

 

Начини за защита от негативната енергия

Приемете за правило макар и един път в месец да обикаляте по жилището с горяща свещ и да обиколите с нея ъглите, да ръсите светена вода във всички помещения. Окачете на входната врата венче от брезови клонки, то ще отпъди всички отрицателни енергии, който се опитват да се промъкнат във вашия дом.

Негативна енергия може да се промъкне чрез игла, мушната във дрехите ви или във входната врата от страната на жилището. Не оставяйте в дома счупени съдове, стари и ненужни вещи. На това учи даже Фън-шуй. Целият този боклук привлича негативна енергия и забавя протичането на положителната. Това касае и общата чистота в помещенията - колкото по-често и внимателно почиствате, толкова са по-големи шансовете да не попаднете под потока лоша енергия, да защитите от нейното проникване своя дом. Веднага се избавяйте от счупени и даже леко надраскани огледала - присъствието им в дома е недопустимо, те може да създадат такъв вихър от негативи, че последствията да бъдат непредсказуеми. Защитават от негативна енергия и всякакви предпазни амулети.

А най-важното – постарайте се да не пускате в дома тези, които така или иначе предизвикват у вас отрицателни емоции, или след визита на който вас ви  боли силно главата, става ви тежко, сънувате кошмари.

И нека да ви сметнат за невежливи, но ако някаква старая вещица от съседния дом редовно се опитва да ви въздейства на психиката на ваша територия - не я пускайте даже на прага. Вашия дом е вашата крепост, а поради това имате пълно право да го защитавате от всяка проява на негативи.